Pagini

luni, 30 mai 2011

ENIGMA CERCURILOR SCULPTATE IN PIATRA

     Nu trece vara fara ca presa internationala sa nu se mai aduca la cunostinta aparitia vreunei alte pictograme "extraterestre", in lanurile de grau sau de porumb ale fermierilor, total depasiti de fenomen. Pana in prezent, asemenea figuri, facand, se pare, parte dintr-un mesaj codificat, prin care reprezentantii unei alte civilizatii incearca sa ne contacteze, au fost semnalate in aproape 70 de tari, inclusiv in Romania.
   Dar, in pofida a ceea ce se crede, anume ca aceste bizare "cercuri in lanuri" ar fi un apanaj al deceniilor trecute, iata ca, din indepartata China ne parvine o veste socanta: intr-o regiune extrem de izolata din Tara Marelui Zid, de aproape sapte ori mai mare decat Marea Britanie si situata nu departe de granita cu Mongolia, arheologii de la Beijing au identificat mai multe pictograme sculptate in piatra, pictograme care contin multe elemente identice cu cele ale modernelor figuri plasmuite in lanuri. Dupa cum apreciaza specialistii chinezi, vechimea acestor sculpturi  ar putea fi de aproximativ 2500 de ani! Partea mai ciudata este ca, in zilele noastre, China nu s-a numarat printre tarile unde enigmaticul fenomen a fost raportat. "Expeditia noastra a descoperit 21 de asemenea sculpturi ridicate pe vaile ce marginesc masivul Qinghe, si intinse pe o suprafata arida, de circa 40 km patrati, declara Zhang Hui, un cunoscut cercetator de la muzeul Xinjiang, supranumit de presa locala "omul misterelor" pentru pasiunea sa neasemuita fata de tot ce este enigmatic.
   Zhang spune ca, daca in tarile occidentale, numeroase "cercuri" s-au dovedit a fi falsuri, realizate de tineri pusi pe sotii, anticele figuri sculptate pe solul chinez sunt cu siguranta ceva cat se poate de serios. "Cei care au trait in acele timpuri au fost, probabil, inspirati de cercuri in lanuri autentice, adica realizate de o inteligenta superioara (ei credeau, de altfel, ca cercurile sunt create de zei) si au inteles importanta lor, dar fiindca nu au putut descifra mesajul ce li se transmitea prin intermediul lor, le-au imortalizat in piatra, cu speranta ca in viitor se va gasi cheia acestui mesaj.
   Aceste pictograme, realizate poate chiar pe locul unde aparusera ele initial, in lanurile de semanaturi (in urma cu doua milenii, regiunea nu fusese inca lovita de ariditate), dovedesc ca fenomenul este cu mult mai vechi decat se credea pana acum. In privinta celor ce au ridicat aceste aglomerari de pietre, Zhang crede ca este vorba nu de chinezi, ci de stramosii unei populatii care, mai tarziu, a migrat catre Europa, scitii aflati, pentru secole, si pe teritoriul tarii noastre. "Acesti nomazi le numeau cercuri magice si erau convinsi ca daca membrii unui alt trib le-ar fi atins, ei ar fi fost imediat tinta maniei zeilor".                sursa: Magazin

Niciun comentariu: