Pagini

marți, 26 aprilie 2011

MISTERIOASELE MORTI CAUZATE DE OZN-URI IN BRAZILIA

        Printre cele mai mediatizate cazuri de agresiune a unor obiecte zburatoare neidentificate asupra omenilor este si oribila moarte a lui Joao Prestes Filho de 44 de ani din Aracariguama, un satuc langa Sao Roque, situat la 47 kilometri de Sao Paulo. Cazul a fost facut cunoscut pe plan mondial, in septembrie 1971, de ufologul Irineu Silveira, la cel de al doilea simpozion privind viata extraterestra, tinut la Sao Paulo.
   S-a spus ca in seara de 4 martie 1946, Joao, in plina sanatate si putere, a fost lovit de o misterioasa raza venita din cer. Simtindu-se rau, a alergat la casa surorii sale, unde numeroase rude si prieteni s-au grabit sa-l ingrijeasca. Desi nu simtea nici un fel de durere, starea sa se deteriora vazand cu ochii. Carnea incepuse sa se desfaca de pe oase, ca si cand ar fi fost fiarta indelung; i-au cazut urechile, buzele, nasul, descompunandu-se astfel literalmente. La cateva ore dupa intalnirea cu raza ucigasa ajunsese un schelet si murea, in timp ce incerca, cu ultimele sale puteri sa explice detaliile pataniei sale.
   Recent a devenit cunoscut ca in 1997, doi ufologi brazilieni: Pablo Villarubia Mauso si Claudio Tsuyoshi Suenaga, veniti in Sao Roque pentru investigarea unor pretinse atacuri de chupacabras, au descoperit in ziarul local un anunt de deces, la 91 de ani, al fratelui lui Joao Prestes si l-au intalnit pe Luis Prestes, fiul celui recent decedat. Acesta, desi in 1946 avea doar 9 ani, isi amintea foarte bine cele petrecute atunci. Auzise ca unchiul sau Joao e pe moarte in casa unei rude si a alergat acolo dar, fiind copil, nu i s-a dat voie sa intre. Tatal sau i-a relatat apoi ca Joao i-a spus ca, abia intors acasa de la pescuit, a deschis geamul cand ceva ca o flacara sau o "torta aprinsa" a intrat in camera si l-a aruncat la pamant.
   Simtind ca ia foc, s-a invelit intr-o patura si a mers asa pana la locuinta unei rude, aflata la doi kilometri. Avea arsuri de la brau in sus, cu exceptia parului. Luis l-a vazut cand a fost scos din casa, pentru a fi dus cu un camion la cel mai apropiat spital, aflat la Santana do Parnaiba. Cearsafurile in care fusese invelit se innegrisera, probabil din cauza arsurilor. Joao a murit putin inainte de a fi internat in spital, sustinand ca nu a existat nici un vinovat pentru ceea ce sa intamplat, intrucat atacatorul sau "nu a fost din lumea aceasta".
   Luis stia de la tatal sau ca Joao avea arsuri serioase dar nu ca s-ar fi descompus ca in istoriile colportate. Carnea i se innegrise dar nu avea nici o rana. In camera in care s-a petrecut agresiunea nu a mai ars nimic altceva. Joao nu avea nici un dusman interesat sa-i faca rau. Cei doi ufologi au stabilit ulterior ca singurul care sustinuse versiunea cu descompunerea corpului era infirmierul militar Aracy Gomide care il vazuse pe Joao putin inainte de a muri. S-a presupus ca putea fi o radiatie de tipul celei nucleare sau a microundelor, care distruge tesuturile vii dar nu si hainele sau parul.
   Ufologii au mai aflat ca in Aracariguama si vecinatatea sa se petrec numeroase fenomene stranii. Oamenii vad in mod constant globuri de foc, pe care le numesc "assombracoes" (stafii). Au fost vazuti si oameni-lup sau alte fenomene stranii. Unii le pun in legatura cu fostele mine de aur, altii vorbesc de o "fereastra" prin care fenomene neobisnuite, venite cine stie de unde, patrund in lumea noastra. Un alt frate al lui Joao  (Emiliano Prestes)  tot in 1946, a fost urmarit de o "torta aprinsa" pana la marginea unei rape adanci. Aici a ingenunchiat si s-a rugat. A simtit o caldura puternica, dar n-a fost vatamat, iar focul s-a retras si a disparut. Torta, de trei-patru ori mai mare decat Luna, a fost vazuta de cateva ori si de tatal lui Luis, ca si de alti localnici, cel mai frecvent intre orele 3 si 4 in zori. Caldura ei se simtea de la distanta. De teama, multi au evitat sa mai circule noaptea.
   Triburile bastinase vorbeau inca din secolul XVI de o lumina (numita de ei "boitata") care ii urmareste si chiar ii ucide. Chiar si in zilele noastre apar astfel de lumini, mai ales in apropierea fostelor mine de aur Morro Velho. Uneori, se spune, apar mai multe, se ciocnesc scaparand scantei. Ufologul Fernando Grossman a gasit numeroase cazuri de acest tip, inclusiv mortale, in statul brazilian Para din Amazonia, la sfarsitul anilor1970 si inceputul anilor 1980. Ufologul Antonio Ribera, din Barcelona comenta "Nu cred ca acesti vizitatori au vrut sa-l vateme ori sa-l ucida pe fermier. Pur si simplu nu au stiut ce se va intampla daca se apropie prea mult de fiintele umane".          sursa:  Magazin

Niciun comentariu: