Pagini

miercuri, 30 martie 2011

MISTERUL TUBURILOR DIN MUNTELE BAIGONG (CHINA)

        In iunie 2002 in provincia Qinghai, din vestul Chinei, in nordul Tibetului, nu departe de izvoarele fluviului Yangtze, un grup de americani sapau dupa fosile de dinozauri, cand au dat peste o serie de resturi stranii, in principal un soi de tuburi incastrate pe jumatate in stanca si care nu pareau facute de mana omului. Au trimis mai multe note catre autoritatile din capitala provinciala Delingha, note ignorate pana ce una dintre ele a aparut si in ziarul local "Henan Dahe Bao". La scurt timp, prin oficialitatile locale si agentia de stiri Xinhua, vestea a determinat trimiterea unei echipe formata din noua oameni de stiinta chinezi, pentru a examina relicvele despre care se presupunea ca ar fi lasate de extraterestri. Ei au fost urmati imediat de 10 experti ai asociatiei de cercetari OZN din Beijing, insotiti si de 10 jurnalisti si de o echipa de filmare de la televiziunea centrala CCTV.
    Locul misterios se afla la 40 de kilometri sud-vest de orasul Delingha, in adancul bazinului Quaidam, in coasta muntelui Baigong. La nord de acest munte se afla doua lacuri, numite "lacurile indragostite", unul cu apa dulce, celalalt cu apa sarata. Presupusele relicve extraterestre se afla pe malul sudic al lacului sarat. Aici se gaseste o structura in forma de piramida, inalta de 50-60 metri. Pe fata piramidei, la circa 80 de metri de malul lacului, sunt trei pesteri cu deschidere triunghiulara. Cea din mijloc este cea mai mare, cu podeaua inaltata cu doi metri desupra terenului inconjurator si cu tavanul la opt metri de la sol.
   Adancimea pesterii e de sase metri. In interior se gasesc doua forme cilindrice, aparent niste conducte extrem de vechi, cu diametrul de 40 de centimetri, ingropate pe jumatate in stanca. Una trece oblic din partea de sus pana in fundul pesterii, cealalta de-a lungul solului. Deasupra pesterii se mai vad circa o duzina de alte tuburi similare, intrand aparent in adancul muntelui. Conductele au culoarea rosie, aceeasi cu a rocilor inconjuratoare. Celelalte doua pesteri, mai mici, sunt surpate si inaccesibile.
    Deasupra pesterilor, ca si pe malul lacului sarat se gasesc imprastiate o multime de resturi ruginite, tevi de diferite diametre si pietre cu forme stranii. Unele dintre tevi coboara pana in adancul apelor. Potrivit lui Qin Jianwen, seful departamentului de comunicatii al administratiei din Delingha, au fost luate mostre, care au fost trimise la laboratorul unei topitorii locale, pentru analiza. Rezultatul a aratat ca ele contin 30 la suta oxid feric, amestecat cu o cantitate mare de dioxid de siliciu si oxid de calciu. Opt la suta din compozitie nu a putut fi identificat. "Continutul mare de dioxid de siliciu si oxid de calciu este rezultatul interactiunii indelungate dintre fier si nisip, ceea ce inseamna ca tevile trebuie sa fie extrem de vechi" a declarat Liu Shaolin, inginerul care a efectuat analizele. Calciul ar putea fi de fapt calcita, care formeaza concretiuni in mod natural.
    "Acest rezultat face ca locul sa fie si mai misterios" a spus Qin Jianwen. "Natura este aspra aici. Nu sunt locuitori, ca sa nu mai vorbim de industrie, sunt doar niste pastori migratori la nord de munte". Unii au sugerat ca locul putea fi un turn de lansare parasit de extraterestri. Datorita altitudinii, aerul este rarefiat. Este un loc ideal pentru astronomi. De altfel, la 70 de kilometri distanta se si gaseste un mare radiotelescop, al Observatorului "Muntele Purpuriu" al Academiei Chineze de Stiinte. Yang Ji, cercetator la acest observator a declarat ca ipoteza conform careia ramasitele ar fi de origine extraterestra este de inteles si merita o cercetare mai amanuntita. Dar pentru a accepta o astfel de ipoteza trebuie folosite doar metodele si argumentele stiintei.
     Intre timp au fost descoperite si alte "tuburi" pe malul lacului sau pe fundul acestuia. Unele, in diametru de 2 la 4,5 centimetri, orizontale si cu orientare est-vest, sunt vizibil goale pe dinauntru. Un alt grup de asa zise tevi, probabil verticale la origine, se ridica din apa lacului sau zac chiar sub oglinda acestuia.  Desi originea tuburilor ramane discutabila, ele sunt descrise pe web ca exemple de "out-of-place artifact", adica de obiecte care in mod firesc n-ar avea ce cauta acolo, nefiind nici naturale nici facute de mana omului. Autoritatile locale au descoperit potentialul turistic al locului, promovat azi cu indicatoare rutiere si ghizi dedicati.
   Aparitii de tipul tuburilor de la Baigong nu sunt totusi un unicat. Ele se intalnesc de pilda, in gresiile de Navajo si altele de acelasi tip din sud-vestul Statelor Unite, dar si din Louisiana si Florida, sub forma unor "tevi" de hematit, rezultat din precipitarea oxizilor de fier in roci sedimentare, sub forme care pot explica si celelalte obiecte ciudate gasite.        sursa: Magazin

joi, 10 martie 2011

FENGSHUI SI INFLUENTA CHI ASUPRA MEDIULUI AMBIANT

         Fengshui este arta chinezeasca a aranjarii. Este un sistem de aranjare a mediului inconjurator, astfel incat acesta sa fie in armonie si echilibru cu natura. Fengshui inseamna in limba chineza "vant si apa". Intr-o buna amenajare fengshui, se folosesc elemente naturale si se imita tiparele naturii (linia curba a peisajelor, adierea vantului, miscarea apei). Scolile de fengshui au toate in comun cateva elemente, cel mai important dintre acestea fiind energia chi. Chinezii se refera uneori la chi ca fiind rasuflarea dragonului cosmic, insa chi se poate intelege mai degraba ca energia sau forta vietii. Chi este in aer, circuland neancetat in jurul nostru si influentand totul, de la sanatate si prosperitate la tendinta spre ghinion si boala. La fel ca energia electrica, chi este o forta invizibila, dar puternica in viata noastra cotidiana.
    Obiectivul unei bune aplicari a principiilor feng shui il constituie exploatarea acestei forte vitale pentru a-i spori efectele pozitive. Intensificand si directionand fluxul chi, suntem capabili sa ne indreptam soarta in directia cea buna.
    Fiind o forta naturala, chi are cele mai benefice influ­ente daca circula in jurul curbelor, preferand contururile line ale naturii, si nu colturile ascutite ale formelor infaptuite de mana omului. Cand curge unduios, chi pluteste domol, raspandindu-si forta vitala si binefacerile. Liniile drepte sau colturile ascutite ii iutesc curgerea, rezultand "sageti otravite" cu efecte nocive. Structurile realizate de om ce remodeleaza mediul: strazi, tuneluri, locuinte si asa mai departe; ii pot afecta negativ curge­rea, creand un chi negativ.
    Imaginati-va chi-ul pozitiv ca vantul ce sufla usor printre copaci, producand o adiere racoroasa de aer curat si sanatos. Dar inchipuiti-va vantul gonind printr-un "canion" urban, de-a lungul unei zone cu zgarie-nori, oprindu-va respiratia cand coborati de pe bordura, si veti vedea diferenta dintre un flux chi pozitiv si unul negativ.
    Din nefericire, chi-ul negativ se intalneste destul de des in locuinte, birouri, locuri de munca, etc. Coridoarele lungi si inguste pot crea chi negativ, cauzand probleme legate de afaceri, sanatatate sau relatii. Colturile ascutite ale mobilei, niselor si coloanelor patrate lanseaza sageti otravite in spatiul in care locuiti, dezlantuind intrigi rautacioase, producandu-le ocupantilor locuintei dureri de cap sau de spate si multe alte boli fizice sau psihice.
    In timp ce, chi-ul negativ si sagetile otravite pot fi cauzate de colturi ascutite sau culoare lungi si inguste in care chi-ul curge prea repede, blocajele fizice din calea sa pot, de asemenea, produce probleme din cauza chi-ului stagnant.
    Cand dispunerea mobilierului intr-o incapere nu permite desfasurarea libera a unei activitati sau cand un copac blocheaza accesul intr-o cladire, fluxul chi este intrerupt. Dezordinea de zi cu zi poate, de asemenea, sa blocheze chi-ul: teancuri de hartii, cutii, carti; orice ati adunat in mormane. Chi-ul stagnant va refuza toate beneficiile curgerii libere a energiei si poate provoca probleme in diverse domenii, de la sanatate la relatii. In special intr-un mediu de lucru, chi-ul stagnant poate impiedica creativitatea, atentia si concentrarea.
    Daca aveti un spatiu in care chi-ul stagnant pare să fie o problema cronica, adaugati din aceasta lista un element ce atrage numaidecat chi-ul: lumina; apa (in special apa curgatoare, ca in acvarii si fantani arteziene); fiinte (pesti, animale de companie, pasari); plante si flori; reflexii (oglinzi); miscare (ventilatoare de plafon, clopotei de vant); culori aprinse; cristale; obiecte de arta frumoase. Orice obiect ce va atrage privirea intr-un mod placut va atrage un chi pozitiv.
    Dar, la fel cum prea mult din orice lucru bun poate strica, si prea mult chi poate cauza probleme. Daca, de pilda, nu sunteti in stare sa va concentrati, cautati in spatiul dumneavoastra de lucru semne care sa va indice un surplus de chi. De exemplu, o lumina limpede ajuta la mentinerea unui chi pozitiv intr-o incapere. Dar lumina prea stralucitoare sau suparatoare (o situatie obisnuita in multe locuinte si spatii de lucru) poate intensifica prea mult chi-ul, devenind coplesitoare si stresanta.  

ENERGIA VITALA, PRANA, CHI

         Realitatea energiei vitale este bine documentata, existand mii de studii referitoare la ea. Experientele de vindecare la distanta si de rugaciune facute in laborator au demonstrat ca aceste fenomene produc un efect foarte puternic asupra bacteriilor, ciupercilor si altor organisme unicelulare, dar si asupra ADN-ului enzimelor si substantelor chimice din organism. S-au facut nenumarate studii si cercetari in aceasta directie asupra plantelor, animalelor si asupra oamenilor, cu rezultate spectaculoase.
    In fiecare moment, orice om se scalda in miscarea continua a energiei vitale care il inconjoara de pretutindeni, patrunzand in corpul lui si iesind din acesta. La fel ca pestele care nu isi da seama de existenta apei, culturile moderne occidentale neaga existenta acestei energii. Din acest punct de vedere, ele procedeaza la fel ca pestele care nu stie ce este apa, desi traieste tot timpul in ea. Potrivit regulilor stricte ale metodei stiintifice, nimic nu exista daca nu poate fi masurat. Neavand instrumente suficient de sensibile pentru a masura sau pentru a demonstra existenta fortei vitale, oamenii de stiinta ii neaga complet existenta acesteia. Este ca si cum ai nega existenta unui canal de televiziune pentru simplul motiv ca nu poti recepta frecventa lui, sau ca si cum ai nega existenta iubirii pentru ca nu ii poti masura lungimea ori pentru ca nu o poti cantari pe un cantar.
    Forta vitala este acea energie care face diferenta intre o fiinta vie si un obiect neanimat. Ea reprezinta curentul care da viata si a fost recunoscuta, apreciata si utilizata de nenumarate culturi din intreaga lume de-a lungul a mii de ani. Chinezii au numit-o "chi", iar japonezii "ki". Aceste tari si multe altele folosesc aceasta energie in diferite tehnici terapeutice de masaj, de acupunctura etc, precum si in artele martiale. Yoghinii indieni au numit-o "prana" si se folosesc de ea pentru a-si rafina intelegerea si pentru a atinge nivele superioare de constiinta prin practicile lor de yoga si de meditatie. O folosesc de asemenea pentru numeroase tehnici vindecatoare. Hawaienii o numesc "mana" si o folosesc pentru vindecarea cu mainile, pentru vindecarea la distanta si pentru rugaciune.
    Ironia face ca toti oamenii sa simta aceasta forta vitala in interiorul lor in fiecare moment al zilei. Din pacate, foarte multi dintre ei nu sunt constienti ca o simt. Pentru majoritatea oamenilor, senzatiile provocate de forta vitala sunt similare cu zgomotele de fundal ale strazii. Ei s-au obisnuit atat de tare cu ele incat nu le mai percep. Singurele momente in care percep aceste zgomote sunt cele in care se opresc si in care le asculta cu atentie. De multe ori, lucrurile care sunt cele mai evidente sunt si cel mai greu de remarcat. Forta vitala este un astfel de lucru. Si totusi, aceasta energie poate fi simtita de majoritatea oamenilor fara un efort prea mare. Tot ce ne trebuie este sa stim cum sa o privim.
    Limbajul occidental pastreaza inca o anumita intelegere intuitiva a acestei forte vitale. Atunci cand cineva moare, iar forta sa vitala ii paraseste corpul fizic, se spune ca persoana a "decedat" (expired in limba engleza, "a expirat"). Atunci cand cineva experimenteaza un flux de energie creatoare, il numim "inspirat". "Inspiratia" si "expiratia" descriu in general procesul de respiratie, care reprezinta principala sursa de prana.
    Ca sa subliniem, energia sau forta vitala reprezinta acel curent animator sau datator de viata care opereaza pe un nivel de inteligenta ce depaseste orice imaginatie umana. Forta vitala penetreaza toate fiintele vii.