Pagini

duminică, 9 ianuarie 2011

ENIGMATICELE DISCURI LUMINOASE DIN JAPONIA







           Unul dintre cazurile cele mai dezbatute si mai recente, privitoare la fenomene luminoase stranii este cel de pe Coasta Pacificului din Japonia. Semnalat pentru prima data in toamna lui 1993, acest fenomen continua sa creeze uluire si, uneori, chiar panica in zona "craterelor gemene", cum li se spune celor doi vulcani activi Roa Mur si Akada.

Zvacnirile luminoase sunt ca niste fulgere scurte, propagate in fascicul, astfel ca ele se prezinta sub forma unor discuri fixe, sau ca niste scantei "consistente". Au fost remarcate in primul rand in circumstante anticipative. Ele apareau in aer, cam la 50 de metri inaltime, cu cateva minute inainte de producerea cutremurelor (stiut fiind faptul ca seismele sunt foarte frecvente in aceasta zona).
   De obicei, configuratia aparitiilor luminoase se prezinta astfel: apare un disc luminos, iar in jurul lui licaresc cateva zeci de scantei, care isi schimba locul permanent, aflandu-se intr-o continua agitatie.  Japonezii au studiat fenomenul cu mult simt de raspundere, numai ca se pare ca tehnica mondiala este, totusi, modesta fata de cerintele misterelor ce strabat planeta la ora actuala.
Preocupati mai mult, in prima faza, de aflarea unei tehnici de anticipare a cutremurelor decat de o problema paranor­mala, cercetatorii s-au vazut in imposibilitatea de a afla ceva concret despre aceste fenome­ne luminoase. Ceea ce s-a descoperit a fost faptul ca formatiunile incandescente poseda o energie uriasa, dar emisa dupa un sistem necunoscut, care a facut ca aparatele utilizate de specialisti sa sufere unele perturbatii suspecte.
  In zona "craterelor gemene", japonezii pot anticipa cutremurele, dar numai cu cateva minute (cand apar scantei necunoscute), cand un comunicat public n-ar face decat sa amplifice panica.   In evidenta zborurilor cu avioane particulare, cazul 508 M a dat mult de gandit. Americanul Richard Mortfield (44 ani) pilota avionul personal (cu care venise in vacanta, in arhipelagul nipon) de-a lungul Coastei Pacificului. Alaturi de el se aflau inca patru prieteni.
  S-a intimplat la 16 august 1994. Zborul a decurs normal, pana cand, la ora 13,13 (o ora foarte ciudata, avand in vedere incarcatura nefasta a cifrelor!) avionul a survolat zona "craterelor gemene". Brusc, spre groaza lui, Mortfield a simtit ca nu mai poate stapani aparatul. Exact ca in numeroasele cazuri inregistrate in zona Bermudelor, indicatoarele de bord erau dereglate total. Pilotul simtea ca pierde altitudine. A vazut uluit cum in jurul avionului gravita un disc luminos, inconjurat, la randul lui, de o puzderie de stelute.
  Toti cei aflati la bord isi pusesera mainile la ochi si asteptau sa moara... Avionul cadea... Apoi, printr-un miracol, Mortfield a reusit sa-l redreseze. Cand, dupa alte 30 de minute de zbor, a aterizat si a povestit celor de la sol ce i se intamplase, i s-a comunicat ca la ora 13,16 (exact cand el reusea sa redreseze avionul) avusese loc un cutremur de 6,5 grade pe scara Richter.
  Fenomenul aparitiilor luminoase de pe Coasta Pacificului a atras atentia ocultistilor si astrologilor din toata lumea, mai ales ca nu se intrevad sanse de a rezolva acest mister intr-un viitor apropiat.

Niciun comentariu: