Piramida lui Cheops a fost construita la inceputul anului 2650 i.e.n. Dupa cum spune Herodot constructia ei a durat circa 30 de ani. Conform unei traditii copte, piramida a fost construita cu 300 de ani inainte de "Potop", deci o perioada de 11000 de ani. Istoricul arab Abou Zeyd El Balkhy avanseaza ca data o cifra astrononomica de 73000 ani! Oricare ar fi data de constructie a marii piramide ea surprinde prin masivitatea ei, prin inaltime si prin rezistenta ei, infruntand intemperiile naturii si distrugerile provocate de mana omului. Acum sa dam cateva date si caracteristici ale edificiului. Laturile patratului de baza au fiecare 230 m. Inaltimea actuala este de 137 m. Volumul initial este de 2.592.100 metri cubi. Greutatea edificiului este de 6.480.250 tone.
Piramida este formata din 2.300.000 blocuri de piatra cu greutate intre 2 si 50 tone per bloc. Revenind la energia piramidei sau numitul "efect de piramida", nenumarati ganditori au incercat sa-i dezvaluie secretele, sa formuleze ipoteze ce deschideau nebanuite perspective de investigare a fenomenului. Primul a fost francezul Andre Bovis, care in anii '30 a constatat in camera regelui din marea piramida ca: pisici, sobolani si alte animale mici, moarte dupa ce au ratacit prin cotloanele edificiului nu se descompuneau, nu putrezisera, ba dimpotriva erau bine conservate, erau mumificate. Pe baza acestor informatii el a construit o piramida cu latura bazei de 1m in care a amplasat la 1/3 de baza cadavrul unei pisici. A observat cu stupefactie acelasi fenomen de mumificare si uscare a produselor organice ca in marea piramida. Alt cercetator, inginerul ceh Karel Drbal a facut un dispozitiv care a fost brevetat si numit "Dispozitiv de ascutit lame de ras". El a observat ca punand lame de ras sub aceasta mica piramida taiusul se refacea dupa fiecare barbierit. Lamele puteau fi astfel utilizate de cel putin 50-60 ori!
Prin aceste studii facute si de alti cercetatori americani si rusi, s-a constatat ca aluminiul nu genereaza sau genereaza foarte putin efectul de piramida. Semintele puse sub piramida de aluminiu nu germineaza. Spre deosebire de aluminiu, cuprul este mai puternic in timp ce lemnul este mai catifelat.
Magnetii plasati in piramida par sa demonstreze proprietati inhibitoare la fel ca aluminiul. Efectul de piramida este maxim cand una din fete este orientata nord. Efectul este zero atunci cand piramida este intoarsa cu baza in sus. Energia piramidei poate fi transmisa unui fir de cupru, ea poate fi transferata unei cantitati de apa.
S-a observat ca plantele se dezvolta mai rapid in piramida decat in afara ei. Vinul tinut sub piramida inbatraneste intr-un timp record, capatand arome superbe. Apa tratata in acelasi fel, bauta zilnic, duce la ameliorarea starii generale a intregului organism. Uscarea cafelei, tutunului, stimularea cresterii plantelor, conservarea alimentelor, revitalizarea bateriilor sunt domenii in care se poate beneficia de efectul de piramida.
Cercetarile au pus in evidenta un vortex de energie emanat din varful piramidal care creste si se intinde in inaltime (la una de 10cm inaltime, vartejul energetic ajunge la circa 2,4m!). S-a constatat ca piramida inbunatateste capacitatea de relaxare a organismului, duce la cresterea vitalitatii si stimuleaza procesele de vindecare in cazul unor afectiuni fizice, organice.
Pentru a se obtine "Apa de piramida" se construieste din cupru o piramida asemenea la dimensiuni marii piramide. Pentru energizarea apei, aceasta se toarna in pahare de sticla sau cristal si se amplaseaza la 1/3 de baza sub piramida, intre 12 si 24 ore. Apa de piramida realizeaza intr-o perioada scurta de timp eliminarea toxinelor din organism si regleaza metabolismul. Astfel boli ca: tensiunea arteriala, astmul bronsic, viroze respiratorii, obezitate etc, au sanse de ameliorare sau chiar vindecare, totusi insotite si de un tratament alopat prescris de medic.
Confectionare piramida: se poate confectiona din sarma de cupru cu diametrul intre 2 si 4 mm cu baza 45cm (latura), iar muchia 42,8cm, sau se poate folosi orice model de dimensiuni, dar care sa acopere perfect un recipient din sticla sau portelan umplut cu apa.