duminică, 6 noiembrie 2011

UN ASTEROID GIGANT AMENINTA TERRA

       In data de 8 noiembrie un urias asteroid va trece foarte aproape de Pamant. Giganticul asteroid va avea dimensiunea unui portavion (400 metri) si greutatea in jurul a zeci de milioane de tone. Marti gigantul se va afla foarte aproape de Terra, la distanta de 324000 de kilometri.
   Omul de stiinta Jay Melosh apartinand Universitatii Purdue din SUA, ne spune ca o catastrofa este posibila daca obiectul isi schimba brusc traiectoria in apropierea Pamantului. In momentul coliziunii la 100 km de epicentru valurile vor avea inaltimea de 22 de metri, ne precizeaza omul de stiinta. Forta coliziunii dintre asteroid si Terra poate crea un crater de 6,5 km latime si 519 m adancime.
   Radiotelescopul american Arecibo din Puerto Rico ne arata ca asteroidul are o forma aproape sferica, se invarte lent in jurul propriei axe si suprafata sa este neagra. Potrivit NASA apropierea maxima de Terra va avea loc la ora 18 si 28 de minute, ora Statelor Unite. Don Yeomans (NASA) ne precizeaza ca "nu exista nici o sansa ca acest obiect sa se ciocneasca de Pamant sau Luna".

2 comentarii:

Botosaniul Ortodox spunea...

Buna seara ,
Ma iertati ca va deranjez dar vin cu rugamintea la d-voastra sa sustineti proiectul pe care l-am inceput "Sa fim oameni...".Doresc sa puneti un banner pe blogul d-voastra.ca sa putem ajuta oameni care are nevoie de noi.http://safimoameni.blogspot.com/
Va multumesc pentru intelegere!
Impreuna putem schimba vieti
Atept raspunsul d-voastra la pagina de e-mail placintavlad@yahoo.com

Hoteluri Braila spunea...

s-a denuntat aceasta amenintare, nu mai e panica