joi, 30 iunie 2011

MANIFESTARILE SPIRITULUI SINUCIGASILOR

        Observatiile asupra unor fenomene si evenimente paranormale, scot in evidenta o seama de particularitati in cazul decedatilor prin sinucidere. In majoritatea cazurilor, la scurt timp dupa inhumarea unui sinucigas incep manifestarile de tip poltergeist. Acestea sunt percepute sau receptate de rudele apropiate ale defunctului, mai ales frati, surori, parinti. Din relatari au fost date la o parte o seama de aspecte care ar putea sa apartina coincidentei, intamplarii sau unor factori exteriori, si s-au retinut elementele care nu pot fi explicate decat prin prezenta, uneori fizica, a unei entitati aparent constiente si familiare mediului.
   In ultima instanta poate fi vorba despre un tip de comunicare paranormala plina de surprize si de adevar. Se desprind insa cateva exemple verificate deja si aparent incredibile. In unul din cazuri, spiritul defunctului ii comunica unui frate parerile de rau pentru gestul necugetat. Sa spunem ca aceasta marturisire este subiectiva. Dar iata ca spiritul sinucigasului devine pentru acelasi frate un sfatuitor concret, atentionandu-l, prin intermediul unei voci percepute mental, care alimente ii dauneaza si care sunt potrivite pentru frate. Spiritul se transforma intr-un soi de cenzor al multor situatii de viata prezente sau viitoare, un clarvazator care se ocupa de fratele viu ca de un pacient.
   La un alt caz, lucrurile merg si mai departe, sugerand ideea ca un spirit este prezent pretutindeni si un cunoscator al tuturor lucrurilor inaccesibile fiintei vii. Astfel, spiritul unui sinucigas isi trimite sora la locul unde se aflau niste documente considerate pierdute, documente de care depindea redobandirea unui valoros imobil dintr-o statiune montana. Nu existase anterior decat convingerea ca respectivul imobil apartinuse bunicilor si de drept le revenea nepotilor si unuia din parinti. Se pare ca bunicii uitasera ei insisi de locul unde ascunsesera actele. Iar locul indicat de "cineva", tot printr-o voce receptata de urechea interna, era intr-adevar greu de banuit - actele fusesera ascunse intre tablele duble ale unei mese masive de stejar, prinse intre cele doua suprafete. La inceput totul s-a parut a fi o halucinatie si au trecut cateva zile pana cand cineva din familie s-a decis sa asculte de vocea celui ce murise prin sinucidere (din motive sentimentale). Desprinzand cele doua suprafete, s-au descoperit toate actele necesare redobandirii imobilului si un testament. Documentele fusesera ascunse în anul 1948, luna aprilie. Masa respectiva facea parte din mobilierul mostenit de nepoti.
   Intr-un alt caz o fata moare din cauza unei supradoze de droguri. Avea doar 20 de ani. Sora mai mare a fetei, incepe sa o vada pe defuncta intr-un chip aburos, care aparea in casa din cand in cand. Ii aude vocea. Retine tot felul de sfaturi si aceleasi pareri de rau, comune fenomenului, pentru gestul disperat al curmarii vietii. Ca si in alte cazuri, se considera manifestarile drept disfunctii psihice sau halucinatii provocate de suferinta. Dar iata ca sora nu gaseste cheile si actele masinii sinucigasei. Intr-o noapte i se spune cu precizie unde se afla cheile si actele si in acelasi timp i se mai spune ca in portbagaj, intr-un cauciuc spart, se afla alarma masinii, nemontata, si o pereche de cercei de aur! A doua zi dimineata sora gaseste toate cele pomenite mai sus in locurile pe care le receptase mental de la o voce stranie!       sursa:  Magazin

Niciun comentariu: