Pagini

luni, 18 aprilie 2011

VEDEREA CU "AL TREILEA OCHI"

      Un fenomen care a dat multa bataie de cap oamenilor de stiinta si continua sa incite si sa suscinte interesul general este acela manifestat prin asa numita vedere cu "al treilea ochi" sau "vedere secunda". La inceputul secolului XX o seama de experiente dedicate acestui fenomen au uimit pur si simplu Parisul, nelipsind nici ironiile si chiar atacurile impotriva unor presupusi iluzionisti, impotriva unei nedovedite sarlatanii. Studierea "vederii secunde" sau cum s-a mai spus, a celui "de-al treilea ochi" a debutat sub semnul curiozitatii oamenilor de stiinta. "Al treilea ochi" sfideaza o seama de legi naturale clare; a vedea fara ajutorul vederii, a simti cu un simt aparent neidentificat la om, a prevedea fara ca subiectul prevederii sa existe etc.
   Daca despre vederea secunda ar fi vorbit doar ocultistii sau daca am retine doar mentiunea biblica referitoare la vederea cu "al treilea ochi" a lui Iisus, cu siguranta ca lantul suspiciunilor s-ar fi prelungit. Ocultistii nu erau vocile credibile, iar vederea manifestata in corpul pamantesc al Mantuitorului ramane un mister sacru, de nepatruns de catre noi oamenii. Sa-i multumim minunatului universitar francez Charles Richet care in primele decenii ale secolului XX a atins performanta de a-i ridiculiza eficient pe suspiciosii fata de fenomenele metapsihice. Profesorul de la Universitatea din Paris le amintea confratilor sai in ale stiintelor ca atunci cand Harvey dovedise ca sangele circula, o armata de "doctori in ale stiintei" ai vremii l-au batjocorit, deoarece se zdruncinau teoriile clasice, inclusiv aceea a lui Hypocrat. Cand la Academia de stiinte din Paris a fost adus pentru experimente primul telefon, in unanimitate s-a convenit ca era vorba de un "act de ventriloci care mint stiinta". Exemplele se pot insira nenumarat! De la aceste consideratii, iata ca "vederea secunda" a iesit din laboratoare si academii, si ne intalnim cu ea in lumea in care traim.
   Intr-un studiu vederea unei persoane a fost acoperita si i s-a plimbat prin fata intunericului provocat, tot felul de foi scrise, obiecte, inclusiv texte care au nevoie de o lupa ca sa fie citite, iar aceasta a raspuns la toate aceste experiente in chip remarcabil. Capacitatile acestei persoane de a se folosi de al treilea ochi sunt practic nelimitate. Fenomenul este fara indoiala uimitor, deoarece ne invita sa privim fiinta umana dintr-o perspectiva asupra careia stiinta medicala inca nu-si poate spune cuvantul. Imaginati-va un plic sigilat, in interior o scrisoare, persoana supusa testului citeste corect continutul scrisorii fara sa fie deranjata de hartia impaturita sau de plicul propriu zis!
    Intrebarea este pana unde poate patrunde vederea cu "al treilea ochi" si in ce conditii naturale apare acest tip de vedere la om? Fenomenele legate de acest tip de vedere s-au inmultit in toata lumea in ultimii ani. Ma indoiesc ca vom putea afla prea curand ce se intampla si de ce. Aceeasi rata de sporire a unor fenomene paranormale o intalnim in multe alte manifestari. Sa fie oare adevarata predictia unor vizionari ca in cel mult o jumatate de secol de acum inainte omul isi va recapata capacitatile extrasenzoriale pierdute si ca industria informatica va decadea pe un plan secundar? Vederea secundara este doar o "disciplina" din atatea altele care renasc sub ochii nostri, obligandu-ne sa inlocuim expresia ocultism cu un termen mai propriu si mai potrivit cu fenomenele incredibile.  sursa: Magazin

Niciun comentariu: