Pagini

miercuri, 2 februarie 2011

PUTEREA MAGIEI ALBE SI FORTA MAGIEI NEGRE

       Obiectivele urmarite in magia alba si cele din magia neagra sunt diametral opuse. Practicantul magiei albe, de exemplu, respecta sentimentele celorlalli, nu isi foloseste niciodata puterile pentru a actiona sau pentru a interveni in viata unei terte persoane, fara sa fi fost invitat sa o faca; el nu nutreste nici o dorinta de razbunare si ramane absolut indiferent in fata oamenilor rauvoitori sau gelosi, vizavi de cei care au intentii nu tocmai curate. El isi impartaseste stiinta, experientele, descoperirile si cunostintele cu persoanele care isi manifesta dorinta ori nevoia de a le cunoaste. Slaveste si respecta zeitatile, ingerii, spiritele si natura. Intotdeauna isi arata recunostinta si gratitudinea pentru ceea ce obtine; nu se foloseste niciodata de manevre ipocrite sau inselatoare pentru a-i controla sau a-i domina pe cei din jural sau.
   In schimb, practicantul magiei negre, care ia in deradere sentimentele celorlalti, se foloseste de emotiile si de punctele lor slabe si le exploateaza la maximum, pentru a-si domina mai bine anturajul. El isi foloseste puterile magice si forta sa intunecata pentru a incerca sa-i domine pe oamenii din preajma. Cu ajutoral puterilor magice pe care le are, practicantul magiei negre isi hraneste in mod constant resentimentele si isi satisface dorintele de razbunare. In plus, el se organizeaza tot timpul pentru a-i tine sub puterile sale pe cei pe care ii considers a fi adversari sau inamici, de asemenea este orgolios fata de cunostintele sale, fata de rezultate, de experience, de descoperiri. Vrajitorul negru exploateaza elementele, ingerii cazuti si alte creaturi diabolice, intr-un mod egoist si spre propriul profit. El ii manipuleaza pe ceilalti si incearca tot timpul sa ii supuna puterilor sale pentru a-i controla mai bine si a-i domina.
   Dupa cum v-ati putut da seama cu usurinta, cele doua tipuri de magie se afla intr-o opozitie totala. Totusi, acum este de datoria noastra sa facem o mentiune privind enumerarea, destul de arbitrara, a caracteristicilor celor doua magii. Magia alba nu este intotdeauna de o inocenta perfecta si de un altruism maiestuos, iar magia neagra nu e intotdeauna asa de amenintatoare, cruda si sinistra cum ar parea la prima vedere.
   De exemplu, este oare rea o persoana atunci cand face un ritual de magie neagra menit sa protejeze acea persoana sau pe cei din familia sa de un rau trimis de un practicant al magiei negre, gelos si periculos ? Si este oare perfect inocent si onest cel care face un ritual de magie alba cu scopul de a-si atrage partenerul in dragoste, chiar daca stie ca persoana vizata prin ritual doreste cu orice pret sa ramana libera?
   In primul caz avem de-a face cu un vrajitor care doreste ca prin intermediul magiei neagre sa se protejeze pe sine sau pe ai sai, fapt ce pare absolut legitim. Al doilea exemplu ne ofera imaginea unui practicant al magiei albe, care doreste sa ingradeasca libertatea unei persoane, fara consimtamantul acesteia. Cine este alb? Cine este negru?
   Dupa cum vedeti, totul depinde de starea de spirit, de atitudine, de sentimente profunde, dar si de cel mai important lucru valabil atat pentru magia alba, cat si pentru cea neagra: intentia care determina ritualul.
   Persoana care a ales calea magiei albe permite astfel fortelor pozitive sa prinda contur inlauntrul sau si sa se exprime in si pentru bine. Magia alba este cu adevarat o sursa infinita de bine si seninatate.
Practicianul magiei albe incearca tot timpul sa faca bine in jurul sau, sa vina in ajutorul semenilor. El ii invoca pe ingerii paradisului atat pentru sine, cat si pentru ceilalti, pentru a obtine o vindecare, o solutie pentru o anumita problema, inchegarea unei relatii de dragoste sau rezolvarea unor necazuri financiare.
Conditiile in magia alba sunt sinceritatea, dorinta reala de a face bine, cercetarea constanta a cunostintelor care provin de dincolo si credinta ca, undeva, exista spirite binefacatoare care ne pot ajuta.
   Cel ce a ales calea magiei negre este o persoana pentru care singurele interese sunt cele proprii. Ritualurile pe care le face practicantul magiei negre sunt intotdeauna menite sa satisfaca dorinte egoiste, ce tin fie de sexualitate, fie de bani, de dominare sau razbunare. In magia neagra trebuie adus juramant de fidelitate facut fata de fortele intunericului si spiritele infernului, inplorandu-le ajutorul, sa va invete si sa va fie complici, in schimbul unei eterne fidelitati pe care o veti avea fata de magia neagra. Odata porniti pe acest drum al intunericului si al fortelor malefice, va veti dedica total lor si nu veti mai avea scapare, daca vreti sa va eliberati de sub jugul lor. Asadar atentie de care parte a taberei ve-ti merge. Daca alegeti magia neagra sunteti iremediabil pierdut si apartineti deja spiritelor infernului.

eMAG.ro

Un comentariu:

Nick spunea...

Gasiti detalii pe
www.cloe.ro